Kuşkonmazın Faydaları Nelerdir? - FAYDALAR

Kuşkonmazın Faydaları Nelerdir?

Kuşkonmaz kanserle mücadeleye yardımcı olabilir, beyin sağlığına iyi gelir ve hatta zayıflamak için de iyi bir besindir. Kuşkonmazın besin değerleri ve sağlığa faydaları hakkında daha fazla bilgi için yazıyı okumaya devam edin.



1 su bardağı pişmiş kuşkonmaz 40 kaloridir, 4 gram protein, 4 gram lif ve 404 miligram potasyum içerir. Potasyum kan basıncına iyi gelir ve kuşkonmaz ayrıca kan akışını iyileştirmeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olan asparaptin adlı bir bileşik içermektedir.

Kuşkonmazın Faydaları Nelerdir?

Kuşkonmaz bir besin deposudur:
Kuşkonmaz besin dolu bir sebzedir. Kuşkonmaz; lif, folat, A, C, E ve K vitaminleri açısından zengin bir besindir. Ayrıca kandaki glikozun hücrelere taşınmasında görevli insülinin bu kabiliyetini arttırmaya yardımcı olan krom minerali yönünden de zengindir.
Tüm bu vitaminlere ek olarak, 1 bardak pişmiş kuşkonmaz 40 kalori, 4 gram protein, 4 gram lif ve 404 miligram potasyum içererek sağlıklı beslenmeye anlamı katkı yapar.
Kanserle mücadeleye yardımcı olabilir:
Avokado, lahana ve Brüksel lahanası ile birlikte glutatyon için en iyi besin kaynaklarından biridir. Glutatyon, kanserojenlerin ve serbest radikaller gibi diğer zararlı bileşiklerin parçalanmasına yardımcı olan detoksifiye edici bir bileşiktir. Bu yüzden kuşkonmaz yemek kemik, meme, kolon, gırtlak ve akciğer kanserleri gibi belirli kanser türlerine karşı korunmaya ve savaşmaya yardımcı olabilir.
Kuşkonmaz antioksidanlardan çok zengindir:
Hücreye zarar veren serbest radikalleri etkisizleştirme yeteneği nedeniyle meyve ve sebzeler arasındaki en iyi seçeneklerden biridir. Bu özelliği ile yaşlanma sürecini yavaşlatma ve iltihabı azaltma konularında faydalar sağlar. 
Beyni güçlendirir:
Bu lezzetli bahar sebzesinin diğer bir yaşlanma karşıtı özelliği de beynimizin bilişsel düşüşle savaşmasına yardımcı olabilmesidir. Yeşil yapraklı tüm sebzeler gibi, kuşkonmaz da bilişsel bozulmayı önlemek için balık, kümes hayvanları, et ve süt ürünlerinde bulunan B12 vitamini ile birlikte çalışan folat açıından iyi kaynaktır. Bir araştırmaya göre, sağlıklı folat ve B12 seviyeleri olan yaşlı yetişkinler, yanıt hızı ve zihinsel esneklik testinde daha iyi performans göstermiştir. 
Kuşkonmaz doğal bir diüretiktir:
Kuşkonmaz bir amino asit olan asparagin içerir. Doğal bir diüretik görevi gören asparagin idrar sıklığını arttırdığı gibi aynı zamanda fazla tuzun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu özellikle ödemden muzdarip insanlar (vücut dokularında sıvı birikimi),  yüksek tansiyonu veya kalp ile ilgili diğer hastalıkları olanlar için faydalıdır.