Aşağıdaki tabloda hamsinin kalorisi ve besin değerlerine ilişkin bilgiler yer almaktadır. Hamsinin kalori değerinin tespiti için TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde 100 gram hamsinin kalori değeri 197 kcal olarak belirlenmiştir.
Bileşen
|
Birim
|
Ortalama
|
Kalori
|
kcal
|
197
|
Enerji
|
kJ
|
824
|
Su
|
g
|
65,68
|
Kül
|
g
|
1,29
|
Protein
|
g
|
16,95
|
Azot
|
g
|
2,71
|
Yağ, toplam
|
g
|
14,36
|
Karbonhidrat
|
g
|
0,00
|
Tuz
|
mg
|
190
|
Demir, Fe
|
mg
|
0,98
|
Fosfor, P
|
mg
|
227
|
Kalsiyum, Ca
|
mg
|
78
|
Magnezyum, Mg
|
mg
|
30
|
Potasyum, K
|
mg
|
316
|
Sodyum, Na
|
mg
|
76
|
Çinko, Zn
|
mg
|
1,89
|
Iyot, I
|
µg
|
10,68
|
Selenyum, Se
|
µg
|
26,4
|
Tiamin
|
mg
|
0,063
|
Riboflavin
|
mg
|
0,179
|
Niasin eşdeğerleri, toplam
|
NE
|
11,122
|
Niasin
|
mg
|
7,721
|
B-6 vitamini, toplam
|
mg
|
0,165
|
B-12 vitamini
|
µg
|
4,83
|
A vitamini
|
RE
|
34
|
Retinol
|
µg
|
34
|
D vitamini, IU
|
IU
|
313
|
D-3 vitamini (kolekalsiferol)
|
µg
|
7,8
|
Yağ asitleri, toplam doymuş
|
g
|
4,313
|
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış
|
g
|
3,316
|
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış
|
g
|
4,637
|
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 12:0 (laurik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 14:0 (miristik asit)
|
g
|
0,907
|
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit )
|
g
|
0,047
|
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit)
|
g
|
2,422
|
Yağ asidi 17:0 (margarik asit)
|
g
|
0,075
|
Yağ asidi 18:0 (stearik asit)
|
g
|
0,489
|
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit)
|
g
|
0,137
|
Yağ asidi 22:0 (behenik asit)
|
g
|
0,033
|
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit)
|
g
|
0,204
|
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit)
|
g
|
0,000
|
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit)
|
g
|
1,109
|
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit)
|
g
|
1,663
|
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit)
|
g
|
0,370
|
Yağ asidi 20:1 n-9 cis
|
g
|
0,102
|
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit)
|
g
|
0,023
|
Yağ asidi 24:1 n-9 cis
|
g
|
0,048
|
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis
|
g
|
0,280
|
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis
|
g
|
0,197
|
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis
|
g
|
0,169
|
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis
|
g
|
0,133
|
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis
|
g
|
1,716
|
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis
|
g
|
2,143
|
Kolesterol
|
mg
|
52
|
Triptofan
|
mg
|
204
|
Treonin
|
mg
|
1076
|
Izolosin
|
mg
|
707
|
Lösin
|
mg
|
1213
|
Lizin
|
mg
|
1584
|
Metiyonin
|
mg
|
437
|
Sistin
|
mg
|
209
|
Fenilalanin
|
mg
|
678
|
Tirozin
|
mg
|
449
|
Valin
|
mg
|
|
Arjinin
|
mg
|
|
Histidin
|
mg
|
|
Alanin
|
mg
|
|
Aspartik asit
|
mg
|
|
Glutamik asit
|
mg
|
|
Glisin
|
mg
|
|
Prolin
|
mg
|
|
Serin
|
mg
|
|