Limon Suyunun Faydaları Nelerdir? - FAYDALAR

Limon Suyunun Faydaları Nelerdir?

Limon, süper besinlerden biridir. Yemeklere ve salatalara lezzet katmasının yanı sıra sağlığa sayısız faydası bulunur. Limon suyunda bulunan flavanoidler antioksidan özellik taşırlar ve bu sayede pek çok hastalığın gelişmesini önler ve tedavisine yardımcı olur. Limon suyunun faydalarını aşağıdaki 10 başlıkta kategorik olarak okuyabilirsiniz.

Limon Suyunun Faydaları


Limon suyu böbrek taşını önler: Günde yarım fincan limon suyu içmeniz idrarınızda sitrat düzeylerinin yükselmesini sağlar. Araştırmalara göre bu durum kalsiyum oksalat yoğunluğunu azaltarak böbrek taşı oluşum riskini azaltır.

Boğaz ağrılarını azaltır: Limon suyuna bal karıştırarak boğaz ağrılarınızı hafifletebilirsiniz..

Kilo vermeyi kolaylaştırır: Limon suyu kilo verme hedefinize ulaşmada size yardımcı olacak bir besin maddesidir. Yapılan araştırmalar limonda bulunan pektinin zayıflamaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Limon suyu aynı zamanda vücutta şeker emilimini de azaltarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Güne iyi bir başlangıç: Güne kafeinli içecekler ile başlamak yerine sıcak suya eklediğiniz limon suyu ile başlayabilirsiniz. Böylece hem C vitamini içeren hem de sindirim sisteminizi destekleyen bir içecek hazırlamış olursunuz.



Cilt kaşıntılarını giderir: Limon suyu anti inflamatuvar ve anestezik özellikler taşır. Bu sayede böcek ısırmaları ya da alerji kaynaklı kaşıntılara karşı etkili bir çözüm yoludur. Kaşınan bölgeyi limon suyu ile ovalamanız yeterlidir.  

Vücudu toksinlerden arındırır: Mehmet Öz’e göre limon suyu kilo vermede oldukça etkilidir. Onun tavsiyelerinden biri olan limon suyu ile keten tohumu karışımının içilmesi vücuttan atık maddelerin hızlıca atılmasını sağlar.

Anti kanser özellikler taşır: Araştırmalara göre narenciyelerde ve özellikle limonda bulunan limonoid adlı bileşiklerin hücre koruyucu ve kanser oluşumunu önleyici etkileri bulunmaktadır. C vitamininden zengin oluşu da kanserlere karşı koruma kalkanınızı güçlendirir.

İyi bir potasyum kaynağıdır: Potasyum denilince akla hemen muz gelir. Evet muz iyi bir potasyum kaynağıdır ama potasyum açısından limon da iyi bir kaynaktır. 1 limon suyunda 80 mg potasyum bulunur. Potasyum vücut sıvı dengesinin korunması, kas ve hücre fonksiyonlarının sürdürülmesi için gerekli bir mineraldir. 

Ateş düşürücü etkisi vardır: Ateşiniz yükseldiğinde limon suyu içeren bir içecek için. Ateşinizin daha hızlı bir şekilde düştüğünü göreceksiniz.

Vücudun Ph dengesini korur:  Limon her ne kadar asitli bir besin gibi gözükse de şaşırtıcı bir biçimde alkali bir gıdadır. Bu sayede vücudunuzun Ph dengesinin korunmasına yardımcı olur.