Kivi İshal Yapar Mı? - FAYDALAR

Kivi İshal Yapar Mı?

Kivi lezzetli ve C vitamini dolu bir meyvedir ancak kivi, yüksek lif, şeker ve antioksidan içeriği nedeniyle ishal yapabilir . Ayrıca kurutulmuş kivi müshil olarak kullanılabilir. Sonuç olarak, bu kivi yemek kabızlığı giderebilir ve bağırsak hareketlerini teşvik edebilir ki bazı araştırmalarda kabızlığı iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. 

Hafif kabızlıkta laksatiflere diyet alternatifi olarak kullanılmaktadır. Kivi meyvesi bazı fizikokimyasal özellikleri nedeniyle bağırsaktaki suyu arttırır, dışkıyı yumuşatır ve dışkı geçişini kolaylaştırır.

Kivi İshal Yapar Mı?

Evet, özellikle birkaç kivi yediğinizde ishale neden olabilir.

  • 2 orta boy kivi 5-6 gram lif içerir. Lif içeriği dışkı hacmini arttırır. Bu da dışkının daha kolay geçmesini sağlar.
  • Kivideki lifin bazı benzersiz özellikleri vardır: viskozdur ve yüksek su tutma kapasitesine sahiptir, böylece dışkının yumuşaklığını arttırır ve laksasyonu destekler.
  • Kivi, kolondaki reseptörleri uyararak laksasyonu iyileştirdiği düşünülen aktinidin adı verilen bir enzim içerir. Bu enzimin esas olarak yeşil kivi meyvelerinde bulunduğunu ve altın çeşidinde düşük seviyelere sahip olduğunu unutmayın.

Kivi, bağırsak hareketlerini tetikleyen maddeler içerir. Bu nedenle kivi, çok fazla tüketilmesi başka komplikasyonlara neden olabileceğinden, mümkün olduğunca ölçülü tüketilmelidir.

Kiviyi kabuğuyla yediğinizde alacağınız lif miktarı artacağından daha kolay ishal yapacaktır. Kiviyi kabızlığı gidermek için tüketmek akıllıcadır çünkü hem sorununuzu çözer hem de C, E, K vitaminleri ve mikro besinler potasyum, folat, fitokimyasallar ve karotenoidler almış olursunuz. 

Kivi yediğinizde ishal oluyorsanız ve bunu sorun ediyorsanız, bu faydalı meyveyi beslenmenizde çıkarmak yerine daha az miktarlarda tüketmeyi deneyebilirsiniz.