Yumurta Akı Kaç Kalori ve Besin Değerleri - FAYDALAR

Yumurta Akı Kaç Kalori ve Besin Değerleri

Yumurta akı sporcular için en iyi ve en ucuz protein kaynağıdır. Üstelik yumurta akı kalorisi düşüktür ve zayıflamak isteyenlerin diyetleri açısından da vazgeçilmez bir besindir.



Kilo verme diyetleri ve sporcular için iyi bir gıda olmasının yanı sıra yumurta beyazını sarısından ayırarak tüketmenin avantajlarından biri de yumurtanın yüksek kolesterol içeriğinin alınmayacak olmasıdır. Çünkü kolesterol sadece yumurtanın sarısında bulunmaktadır. Yumurta sarısını ayırıp sadece akını tüketmenin bazı vitamin ve minerallerin alınamaması anlamına geleceği de unutulmamalıdır.

Yumurta akı kaç kaloridir ve besin değerleri nelerdir, yumurta akı ve sarısında hangi besin ögeleri bulunur sorusunun yanıtı için yazımızı okumaya devam edin.

Yumurta Akı Kaç Kalori ve Besin Değerleri


Yumurtanın %66’sını akı ve %33’ünü sarısı oluşturur. 1 büyük boy yumurta 50 gram ve 1 büyük boy yumurta akı da 33 gramdır. 2 yumurta için hesaplarsak tam 2 yumurta 100 gram ve 2 yumurta akı ise 66 gramdır.

1 yumurta akı 15.8 kalori, 2 yumurta akı ise 31.6 kaloridir.

Yumurta akının kalorisinin %91’i proteinden, %6’sı karbonhidratlardan ve %3’ü yağlardan gelmektedir.

1 yumurta akı 3.6 gram protein içeriği ile günlük protein ihtiyacının cinsiyete, fiziksel aktiviteye göre değişmekle birlikte %5-10’u kadarını karşılamaya yeterlidir.

Yumurta akı çok düşük kalorisi ve çok yüksek protein içeriği ile ideal bir sporcu ya da diyet gıdasıdır. Fakat yumurtanın selenyum ve kolin başta olmak üzere vitamin ve minerallerinin çoğunun yumurta sarısında olduğunu da hesaba katarak yumurta akı ile birlikte yumurtanın sarısının da tüketilmesi önerilir. 

Diğer yiyeceklerin kalorisi ve besin değerleri hakkında bilgi almak için sayfanın üstünde bulunan büyüteç simgesine tıklayarak arama yapabilirsiniz.