Yaban Mersini Kilo Verdirir mi? - FAYDALAR

Yaban Mersini Kilo Verdirir mi?


Her yeni yılın başlangıcında, daha sağlıklı bir yaşam ve daha ince bir bedene sahip olmak için kararlar alınabilir. Ya da tatil günlerinde kazanılan birkaç kiloyu kaybetmek gibi hedefler için diyet yapılabilir. Bir çoğumuzun kilo vermek için yaşam boyu denemeler yapmasına rağmen kalıcı bir şekilde zayıflama hedefi başarısızlıkla sonuçlanır.



Katı diyetler ile kilo vermek yerine beslenmenizde kalori dengesini gözeterek ve bazı bazı gıdaları beslenmenize ekleyerek daha kolay bir yol izleyebilirsiniz. Bu notada başvuracağınız gıdalardan biri yaban mersinidir.

Yaban Mersini Kilo Verdirir mi?


Bilim insanları yaban mersininin vücut yağını azaltmaya yardımcı olma potansiyelini son yıllarda incelemeye aldılar. Yaban mersininin, bilişsel sağlık ve kalbi koruyucu faydalarının olduğu daha önceki pek çok çalışmada gösterilmiştir.  Fakat yeni araştırmalar yaban mersininin yağ ve şekeri metabolize etme yöntemimizi değiştirebileceğini öne sürüyor.

Son araştırma bulguları yaban mersininin, yağ yakmayı ve depolamayı düzenleyen, karın yağını azaltmaya ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olan genleri etkileyebileceğini göstermektedir. Düşük yağlı bir diyetle birleştirildiğinde yaban mersini, kapsamlı bir kilo verme planı dahilinde trigliseritleri düşürebilir ve kan şekeri seviyelerini iyileştirebilir.

Yaban mersini bir lif deposudur. Lifli bir gıda olması nedeniyle tüketimi sizin uzun süre tok hissetmenizi ve daha fazla kalori almadan doymanızı sağlar.

Neredeyse tüm sağlık uzmanlarına göre kilo almanın başlıca nedeni besleyici olmayan ve rafine edilmiş gıdaların aşırı tüketilmesidir. Bu noktada yaban mersini kilo verme ya da zayıflama adına akıllıca bir seçim haline gelmektedir. Tatlı, yağsız ve lezzetli olan bir porsiyon yaban mersininin antioksidan içeriği, çok faydalı olduğu söylenen beş porsiyon brokoliye eşdeğerdir ve sadece 80 kaloridir. Bu yüzden, kendinizi suçlamadan yiyebileceğiniz yaban mersinini günlük beslenmenize ekleyerek zayıflama hedefinize doğru emin adımlarla yürüyün.