Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri? Bu Basit Hatalardan Vazgeçin! - FAYDALAR

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri? Bu Basit Hatalardan Vazgeçin!

Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri arasında birçok faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında genetik sebepler, demir eksikliğine bağlı anemi, sistemik rahatsızlıklar, hormonal bozukluklar ve düzensizlikler saç dökülmesinin nedenleri arasındadır. Kadınların saç dökülmesi sorunu genel olarak menopoz sonrası dönemde görülmekle birlikte eğer erken yaşlarda yoğun saç dökülmesi yaşanırsa bu bir kadının yaşamını ve ruh sağlığını ciddi olarak etkileyebilir. Ve muhakkak bir doktora başvurarak sorunun çözüm yolları aranmalıdır.

Saç dökülmesinin bu karmaşık nedenlerinin yanı sıra günlük yaşamımızda yaptığımız basit bazı yanlışlar da saçlarımızın yıpranmasına, kırılmasına ve dökülmesine neden olabilmektedir.



Yaşam tarzımız pek çok yönüyle saçlarımızı etkileyebilir. Örneğin nasıl beslendiğimiz ya da saçlarımızı nasıl kullandığımız gibi… Birkaç saç telini kaybetmek normal kabul edilirken, saç tellerimizin birçoğunu avucumuzda lavaboda ve eşyalarımızın üzerinde görüyorsak bazı şeyleri yanlış yapıyoruz demektir.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri? 

Günlük yaşamımızda yaptığımız ve aşağıda listelenen bazı basit hatalar saçlarımızın dökülmesinin nedenleri olabilir.

Sıcak suyla yıkanmak

Sıcak suyla duş almayı pek çoğumuz sever. Fakat sıcak su hem cildimizi hem de saç tellerimizi kurutur. Kafa derimizdeki doğal yağları kurutarak saçlarımızı kuru, kırılmaya daha yatkın bir hale getirir. Sıcak suyla yıkanmak yerine ılık suyu tercih edin ve saçlarınızı durulama aşamasında olabildiğince soğuk suyu tercih edin.

Saçlarınızı ıslakken taramayın

Normalde kırılgan olmayan saçlarımız ıslakken kırılmaya eğilimlidir. Bu nedenle, geniş dişli bir tarak kullanmak veya saçlarımıza herhangi bir şekillendirme işlemi yapmadan önce kurumasını sağlamak önemlidir. 

Saçları sıkı bağlamak

Saçlarınızı köklerden çok sıkı çekmek hasara neden olur ve bu nedenle bunu yapmaktan kaçınılmalıdır. Günlük yaşamda ve özellikle geceleri uyurken çok sıkı saç tokaları kullanmamak da en iyisidir.

Çok fazla saç ürünü kullanmak

Piyasada saçlarınıza daha güzel görünüm vaat eden yüzlerce ürün bulunmaktadır. Bununla birlikte, bu kimyasal yüklü ürünlerin çok fazla kullanılması uzun vadede zararlı olabilir. Kimyasal içerikli bu ürünlere ara vermek ve bunun yerine doğal ev yapımı tarifleri denemek en iyisidir.

Saçları düzenli olarak yıkamamak

Saçlarınızı düzenli olarak yıkamadığınız zaman kullandığınız saç ürünleri saç köklerini tıkayabilecek kadar birikebilir ve bu durum saçlarınızın zarar görmesine neden olur. Özellikle normalden fazla terliyorsanız veya çok fazla ürün kullanıyorsanız, saçlarınızı iki günde bir yıkamak önemlidir.

Kötü beslenmek 

Kendinizi aç bırakmak veya diyet yaparak yetersiz beslenmek  saçlarınız üzerinde olumsuz bir etkiye neden olabilir. Saç dökülmesini azaltmak için diyetinize bol miktarda yağsız protein ekleyin ve tüm gıda gruplarından dengeli bir şekilde beslenmeye özen gösterin.