Hızlı Kilo Verdikten Sonra Kiloları Hızlıca Geri Almanızın Nedeni - FAYDALAR

Hızlı Kilo Verdikten Sonra Kiloları Hızlıca Geri Almanızın Nedeni

Hızlı Kilo Verdikten Sonra Kiloları Hızlıca Geri Almanızın Nedeni
İnsanlar, fazla kilolarından bir an önce kurulmak için genellikle çabuk kilo verdiren diyetler uygularlar. Ancak çoğu zaman hızlı kilo kaybı, verilen kiloların da hızlı bir şekilde geri alınmasına neden olur. Birçoğumuz bunu yaşamışızdır. Fazla kilolarımızı hızlı bir şekilde verdikten sonra hedeflediğimiz kiloya gelsek de o kiloda kalmayı başaramadık. Vücudunuzun fazla kilo kaybından sonra neden kilo aldığını ve kilo almadan nasıl kilo verebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Hızlı kilo vermek için kaloriyi aşırı kısıtlayan diyetler ve/veya aşırı egzersiz yapmanız gerekir. Bu gibi kilo verme çabaları, uzun vadede beslenme eksikliklerine ve diğer uzun vadeli sağlık etkilerine neden olabilir. Sağlığınız üzerindeki tüm zararlı yan etkilerin yanı sıra, vücudunuzun verdiği kiloyu geri alma eğilimi de güçlüdür. 
Kalorisi çok az olan bir diyet ve yoğun bir egzersiz programına başladınız ve birkaç hafta içinde fazla kilolarınızı hızlı bir şekilde verdiniz. Aynaya baktığınızda kendinizle gurur duydunuz. Her şey çok güzel gibi görünebilir. Fakat farkında olmadığınız bir durum var. Vücudunuz bir şok içinde. Beyniniz verdiğiniz kilolar nedeniyle bu durumu sizin travmatik bir dönemden geçtiğinizi şeklinde yorumlar. Bu yüzden eksi kilonuzun ihtiyaçlarına göre açlık hissi yaratmaya devam eder beyniniz. Ve böylelikle dirençli bir şekilde sürdürdüğünüz katı diyetinize son vererek verdiğiniz kiloları yavaş yavaş alacağınız beslenme alışkanlıklarına geri dönersiniz.
Yani, vücudunuzun ihtiyacından daha az kalori aldığı kıtlık dönemini sonlandırır ve bu kaybını telafi etmek için sizi yüksek kalorili yiyeceklere saldırmaya yönlendirir ve tıkınırcasına yemek yemenize neden olabilir. Çünkü beyniniz, kıtlığı sonlandırmak için vücudunuzu eski ağırlığına geri döndürmeye çalışmaktadır. Sonunda, beyninize teslim olurunuz, normal yaşam tarzınıza döndükten sonra yavaşça kilo alarak eski kilonuza geri dönersiniz. Ve hatta eski kilonuzun üzerine çıkmanız bile olasıdır. Bu hızlı kilo verme ve alma süreci psikolojik ve fiziksel düzeylerde sizi etkiler.

Gerçekten sürdürülebilir bir şekilde kilo vermek için 2 kurala uymanız gerekir: 

Beslenmenizde büyük bir kalori açığı yaratacak katı bir diyet uygulamak ve aşırı egzersiz yapmak sürdürülebilir kilo kaybının yolu değildir.
Yeme alışkanlıklarınızı ve fiziksel aktivitenizi yavaş yavaş geliştirmeniz için kademeli bir yaşam tarzı değişikliğine ihtiyaç vardır.
Sert önlemler işe yaramaz! Kilo almanız nasıl zamanla olduysa kilo vermek için de kendinize zaman vermelisiniz. Beslenme ve egzersiz yoluyla daha sağlıklı bir vücuda ulaşmak için küçük adımlar atarak beslenmenizde ve yaşam tarzınızda kademeli bir değişiklik yaratın. Sağlıklı ve sürdürülebilir kilo vermenin en etkili yolu budur.