Gül Yağı, Gül Çayı ve Gül Suyunun Faydaları: - FAYDALAR

Gül Yağı, Gül Çayı ve Gül Suyunun Faydaları:

Gül Yağı, Gül Çayı ve Gül Suyunun Faydaları:

Gül gerek kokusu gerekse görüntüsüyle dünyada en sevilen çiçektir. Aşkı ,sevgiyi ifade etmenin de en güzel yollarından biridir sevdiğine gül vermek. Diğer yandan gül geleneksel tıpta yüzyıllardır şifa edici özellikleriyle bilinir. Modern tıp kapsamında yapılan çalışmalarla da gülün sayısız faydaları tespit edilmiştir. Gül çayı, gül yağı ve gül suyu gibi ürünler sağlık, güzellik ve bakım amaçlı kullanıldığı gibi gül suyu özellikle geleneksel Türk mutfağında da tatlıları lezzetlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Gül suyunun cilde faydaları: 

Gül suyu doğal bir toniktir. Bir pamuk ile gül suyunu yüzünüze uygulayarak yüzdeki kir ve makyajı temizleyebilirsiniz. Gül suyu cildin gözeneklerini de sıkılaştırmaya yardımcı olacaktır. Gülde bulunan uçucu yağlar sayesinde cilt daha yumuşak, daha pürüzsüz ve daha nemli olacaktır. Banyo suyuna da gül suyu eklemek vücudu rahatlatır ve cildi güzelleştirir. 

Cilt enfeksiyonlarına karşı gül suyu son derece etkilidir. Özellikle sivilceleri ve egzemaları giderir. Yüzdeki siyah noktalardan kurtulmak için de gül suyu faydalıdır. Gül suyu antioksidan vitaminlerden zengin olması sebebiyle güneşin zararlı etkilerinden korunmaya yardımcıdır. Antioksidandan zengin olması sebebiyle cildin yaşlanmasını geciktirir. Gül suyu gözaltı morluklarının giderilmesine de yardımcıdır.

Gül suyunun saçlara faydaları:

Gül saç bakım ürünleri ve şampuanlarda sıkça kullanılan bir çiçektir. Çünkü gül saçlara doğal bir görünüm ve yumuşaklık verir. Saçları besler, saç dökülmesini azaltır ve saçların daha çabuk uzamasını sağlar.

Gül çayının faydaları:



Gül çayı sakinleştirir ve zihni yatıştırır. Depresyon ve anksiyeteye karşı etkilidir. Gül çayı kronik yorgunluğa ve uykusuzluk problemine karşı da etki gösterir. Sindirimi rahatlatır, kabızlığı giderir ve bağırsaklardan toksin maddelerin atılmasına yardımcı olur. Adet dönemi ağrılarını hafifletir. Kokusu uyarıcı etki gösterir ve libidoyu arttırır. Böbrek enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur. Kan basıncını azaltarak kalp hastalıkları riskini düşürür. İyi bir C vitamini kaynağı olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı etkilidir. Gül çayı ateşli hastalıklarda vücudun soğutulmasını sağlayarak ateşe bağlı döküntülerin azaltılmasında fayda sağlar.