Badem Yağının Cilde ve Saçlara Faydaları - FAYDALAR

Badem Yağının Cilde ve Saçlara Faydaları

Badem Yağının Cilde ve Saçlara Faydaları:

Badem yağı kurutulmuş bademin soğuk olarak preslenmesi ile elde edilir. Badem yağı iyi bir cilt bakım ürünüdür çünkü cilt sağlığına olumlu etkileri olan A, B ve E gibi vitaminler ile oleik ve linolenik asitten zengindir. Genellikle cilt bakım ürünü olarak kullanılsa da bazı cilt hastalıklarında medikal amaçlı olarak ta kullanılmaktadır. Badem yağından hangi durumlarda fayda sağlayabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki önerileri okumanızı tavsiye ederim.

Badem yağı iyi bir nemlendiricidir:
Badem yağı iyi bir nemlendiricidir. Yüksek yağlandırma kapasitesiyle özellikle kurumuş ciltlerin nemlendirilmesine yardımcı olur.

Cilt alerjileri ve iltihapları:
Badem yağı cilt alerjileri ve iltihaplarında yatıştırıcı ve tedavi edici etki gösterir. Küçük yaralar, deri çatlakları ve cilt enfeksiyonları badem yağı kullanılarak tedavi edilebilir.

Yağlandırma özelliği:
Badem yağı masaj salonlarında en çok kullanılan yağlardan biridir. Az kokulu olmasının yanı sıra cildi yumuşatması ve cildin normal pH seviyesine geri döndürülmesine yardımcı olması badem yağının masajda tercih edilmesine neden olur.

Göz altı morlukları ve halkaları:
Badem yağı gözaltı morlukları ve halkalarına karşı etkilidir. Yapmanız gereken badem yağı ile balı karıştırarak sorunlu bölgeye uygulamanız.

Kırışıklıklar:
Badem yağındaki antioksidan bileşikler cildin kırışmasının geciktirilmesine yardımcı olur. Kırışıklıklarınızı azaltmak için kırışık oluşan cildinize haftada 2 kez badem yağı sürebilirsiniz ya da daha hızlı sonuç almak için daha sık ta uygulanabilir. Cildinizin daha genç ve sağlıklı görüneceğinden emin olabilirsiniz.

Güneşten korunma:
Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına fazlaca maruz kalmak cildin kırışmasına, güneş yanığına, yaşlanmaya ve cilt kanserlerine neden olabilmektedir. Badem yağının güneşin cilt üzerindeki zararlı etkilerine karşı faydalı olduğu bilinmektedir.

Sivilce:
Badem yağındaki yağ asitlerinin akne oluşumunu engelleyici ve tedavi edici özellikleri bulunmaktadır. Gece yatmadan önce elinizi ve yüzünüzü yıkadıktan sonra bir miktar badem yağını yüzünüze sürerek uygulamanız sivilcelerinizden kurtulmanıza yardımcı olur.

Ölü deriler:
Badem yağı iyi bir nemlendirici olmasının yanı sıra bir fırça ile cilde uygulandığında ölü cildin temizlenmesine ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Saçlar:

Badem yağının sağları güçlendirdiği ve saçlara parlaklık verdiği bilinmektedir. Ayrıca saçların uzamasını sağlar, saç kırılmalarını ve dökülmelerini engeller. Saçlarınızın sağlıklı görünüme kavuşması için badem yağını düzenli olarak saçınıza masaj yaparak uygulamalı ve saçlarınızı 20-30 dakika sonra durulamalısınız.