Su İçmenin Cilde Faydaları - FAYDALAR

Su İçmenin Cilde Faydaları

Su içmenin cilde faydaları


Yeterli su içmek; sindirim sisteminin ve kan dolaşımının sağlıklı çalışması için gerekli. Ayrıca besinlerin emilimi ve atık maddelerin vücuttan atılması için de yeterli miktarda su içme şart. Peki su içmenin cilde ne gibi faydaları var?  Su içmek, parlak, sağlıklı ve genç görünen bir cildin olmazsa olmazı mı? Gelin bu soruların cevaplarına hep beraber bakalım.

Cilt aslında tıpkı karaciğer, kalp vs. gibi bir organımız ve hücrelerin birleşmesinden oluşuyor. Her hücrenin yapısında olduğu gibi cilt hücrelerinin yapısında da su bulunuyor. Yeterli su içilmediğinde nasıl ki organlar işlevini yerine getiremez duruma geliyorsa cilt de yetersiz su içilmesi durumunda kuruyor, esnekliğini kaybediyor ve ciltte kırışıklıklar oluşuyor.

Vücudumuz; idrar, solumun ve terleme yoluyla sürekli su kaybettiği için bu kaybın su içerek giderilmesi gerekiyor ve maalesef ki içilen su tüm organlardan sonra, en son cilt hücrelerine ulaşabiliyor. Bu yüzden cildi su ile besleyebilmek için daha fazla çaba ve daha fazla su tüketimi gerekiyor. Cildin su ile dışarıdan yıkanması da cildin susuz kalmasını bir nebze hafifletebiliyor. Bu yüzden sadece bol bol su içilmemeli aynı zamanda cildi yıkayarak dışarıdan da cilt beslenmelidir.

su, cilde ışıltı verir.

Su içmenin cilde faydalı olduğu kesin. Ancak su tüketiminizi arttırdığınız gün cildinizde değişim beklemeyin. Ancak birkaç hafta sonra cildinizdeki olumlu gelişmeleri fark edeceksiniz. Sivilcelerinizin azaldığını, daha parlak ve genç görünen bir cilde sahip olduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

Yeteri kadar su içemiyorum, su içmeyi sevmiyorum diyorsanız, cildinizin susuz kalmaması için sebze ve meyvelerden daha fazla yararlanabilirsiniz. Bu yiyeceklerin önemli bir kısmı sudan oluşur. İçecek olarak su yerine ayran, kefir, taze sebze ve meyve suları, maden suları ve bitki çayları tercih edebilirsiniz. Su içerek sadece cildiniz için değil tüm vücudunuz için iyi bir şey yapacağınızı aklınızdan çıkarmayın.