Hızlı Yağ Yakmak İçin Öneriler - FAYDALAR

Hızlı Yağ Yakmak İçin Öneriler

Hızlı yağ yakmak için beslenme önerileri

Hızlı yağ yakmak için yapmanız gereken şey metabolizmayı hızlandırmaktır. Gün içinde yaptığınız fiziksel aktivitelerin metabolizmanızı hızlandırdığı gibi yiyecek ve içecek tercihlerinizin de metabolizma hızı üzerinde etkisi bulunmaktadır.  Metabolizma hızlandığında vücudunuz daha hızlı bir şekilde yağ yakmaya başlar. Daha hızlı yağ yakmak için aşağıdaki önerilerden yararlanabilirsiniz.

Tam tahıllar: Beslenmenizde tam tahıllı ürünlere yer verin. Aynı şekilde diğer besinlerin de doğal formları işlenmiş formlarına göre daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olur. Çünkü içeriğindeki lif sebebiyle sindirim için harcanan efor artar ve bu süreçte daha fazla kalori yakarsınız. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tercih edin. Kabuksuz elma yemek ya da elma suyu içmek yerine kabuklu elma yemeniz metabolizmanızı daha fazla hızlandırır ve daha fazla kalori yaktırır.
Yağsız et: Besinlerdeki protein miktarı yükseldikçe metabolizmanız hızlanır. Etlerinizi yağsız olarak tükettiğinizde ette bulunan kalorinin yaklaşık %30’u sindirim sırasında yakılmış olur. Yani 300 kalori içeren tavuk göğsü yediğinizde bunun 90 kalorisi sindirim sırasında yakılmış olur.

Bakliyatlar: Mercimek, fasulye, nohut gibi bakliyatlar hem yüksek protein ve lif içeriği ile sindirim sırasında yüksek miktarda kalori kaymanıza yardımcı olurlar. Üstelik mercimek gibi demir zengini bakliyatlar sayesinde kadınlarda sıklıkla görülen demir eksikliği giderilmiş olur. Vücutta herhangi bir besin ögesinin eksikliği de metabolizmanın etkin çalışamamasına ve yavaşlamasına sebep olmaktadır.

Acı biber: Acı biberde bulunan kapsaisin adlı madde sayesinde vücut ısınır ve bu ısınma daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olur. Acı biberi çiğ, pişmiş, kurutulmuş ve toz olarak yemeklerinizde daha sık kullanın. Tarçın başta olmak üzere diğer baharatların da yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini unutmayın.

Soğuk su: Su başta olmak üzere sıvıları soğuk olarak içmeyi alışkanlık haline getirmeniz daha fazla kalori ve yağ yakmanıza yardımcı olur. Çünkü soğuk içilen su vücuda girdiğinde vücut onu ısıtmak için daha fazla enerji harcar. Üstelik su 0 kalorisi ile en doğru içecek tercihidir.

Öğün düzeni: Düzensiz ve az öğünle beslenmek metabolizmanızı yavaşlatır.  İdeal beslenme düzeni 3 ana öğün ile birlikte 1 ya da 2 ara öğün şeklinde beslenmektir. Eğer 2 öğün arasında uzun bir zaman geçerse metabolizma ve dolayısıyla yağ yakma süreci iyice yavaşlar. Özellikle kahvaltı metabolizmanın hızlanması üzerinde çok etkilidir.  Kahvaltı asla atlanılmaması gereken bir öğündür.

Süt ve süt ürünleri: Kalsiyumun yağ yakma üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Buna ilişkin çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Kalsiyumdan zengin olan süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerini diyetinizde bulundurun. Yağsız ya da az yağlı olanlar yağ yakma ve kilo verme sürecinde daha etkili olacaktır.