Yumurta Akının Cilde Faydaları ve Maskesi - FAYDALAR

Yumurta Akının Cilde Faydaları ve Maskesi

Yumurta akının cilde faydaları & yumurta maskesi

Yumurta akı, genç ve güzel bir cilde sahip olmak için kullanabileceğiniz en doğru besinlerden biridir. Bu yüzden pek çok cilt ve saç maskesinde kullanılır. Yumurta akı zengin protein içeriği ile cildi besler. Yumurta akını cilde uygulamak çok basittir. 2 yumurtayı kırıp, akını sarısından ayırdıktan sonra köpürene kadar çırpılır. Sonrasında parmaklarla yüze dairesel olarak masaj yaparak yedirilir. 20 dakika kuruması bekledikten sonra cilt ılık su ile durulanır. Yumurta akı maskesine iki çay kaşığı limon suyu eklemek maskenin temizleyici etkisini arttırır.

Yumurta akının cilde faydaları

Kırışıklıklar: Yumurta akında 69 farklı protein bulunur. Bu proteinler özellikle ince kırışıklıklar üzerinde etkilidir. Daha derin kırışıklıklarda da görece bir azalma sağlayabilir. Yukarıdaki cilt maskesini haftada 2 kez uygulayarak kırışıklıklardaki azalmayı gözlemleyebilirsiniz.


Parlak ve pembe cilt: Yumurtada bulunan lizozim adlı bileşiğin cildin doğal yapısında bulunan kojik asitten 20 kat daha fazla cildin rengini açıcı etkiye sahip. Cildinizdeki esmerleşmeyi gidermek ve daha parlak, pembe bir cilt görünümü elde etmek istiyorsanız yumurta akı maskesi işinize yarayacaktır.

Sivilce ve Sivilce lekeleri: Kolajen ve A vitamininden zengin olan yumurta beyazı ile hazırlanan maske, sivilce lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Limonla birlikte hazırlayacağınız yumurta akı maskesi sivilcelerden kurtulmanızı da sağlayabilir.

Sıkılaştırma: Yumurtada bulunan albumin adlı bileşiğin cildi sıkılaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Yumurta maskesi cilde uygulandıktan sonra ciltteki sıkılaşma hemen fark edilir. Sıkılaşmanın yanı sıra cilt daha parlak ve temiz olur. Sıkılaştırma maskesine yukarıdaki tarife ek olarak çay kaşığının ucu ile (1 gram kadar) tuz ekleyin.

Beyaz ve siyah noktalar: Yüzde yağlanmaya bağlı olarak ciltteki gözeneklerde beyaz ve siyah noktalar oluşur. Yumurta akının gözenekler küçültücü etkisi sayesinde beyaz ve siyah noktaların oluşumu azalır.

Yumurta maskesi acne.org sitesinde 500 ün üzerindeki kullanıcıdan 4.5/5 oy almış ve sınıfı geçmiş bir maskedir.  Yukarıdaki cilt sorunlarını yaşıyorsanız denemenizde fayda olacaktır.

Yumurta yemenin cilde faydaları

Yumurtanın cilde faydaları sadece maske yapmak ve cilde sürmekten ibaret değil. Yumurtayı yemenin de cilt, saç ve tırnaklara faydası var. Yumurta sülfür içeren bir besindir. Sülfür deri, saç ve tırnakların yapısında bulunan kolajen ve keratin üretiminin önemli bir parçasıdır. Yumurta yemek parlak ve güçlü saç ve tırnaklar ile sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Yumurtanın sağlığa faydalarına ilişkin daha fazla bilgi için linkteki yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Uyarı

Çiğ yumurta akı sağlığa zararlı olan bakteriler içerebilir ve salmonella gibi hastalıklara neden olabilir. Maskeyi uygularken gözlerinizi korumaya özen gösterin. Yumurta akı bazı ciltlerde kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. İlk defa yumurta akı maskesi uygulayanlar önce küçük bir alanda denemeli ve reaksiyon yoksa uygulamayı sürdürmelidir.